Mijn ‘Soof’ keuken

Mijn ‘Soof’ keuken

Het oogsten gaat nu hard…. Plenty of boontjes, spinazie, worteltjes en bieten. De courgettes en komkommers groeien nog even verder. Dus volop aan het koken met al deze lekkere, gezonde en onbespoten groentes. Heerlijk!

In mijn nieuwe “Soof” keuken. Met 30 graden buiten leek het mij een goed idee om de keuken te pimpen en dus heb ik me letterlijk in het zweet gewerkt maar de keuken is nu mooi Fjorden blauw geworden. Althans zo heet de kleur op het potje. Verder toffe tegels waarvan sommige mensen aan me vroegen waarom ik geld uitgeef aan zulke oude tegels. Maar ik noem dat Vintage en ik weet zeker dat ‘Soof’ (je kent haar wel van de Nederlandse film en serie) de tegels super leuk zou vinden. Nieuwe deurknopje en een nieuwe lamp en een toffe kast met oud Hollandse spulletjes en mijn eigen Mo Fresh Soof keuken is helemaal klaar. Hoe blij kun je worden van het pimpen van je huis. Als ik dan met Mo Fresh aan de slag ga wil ik wel graag in een keuken staan waar ik me goed voel. Dus TADA!

Naast al het klussen en oogsten ben ik ook weer wat nieuwe zaadjes aan het planten. Wellicht mag ik voor een goede kennis de lunches verzorgen op haar trainingslocatie. Hoe gaaf zou dat zijn. Heb de eerste recept ideeen al uitgewerkt in mijn Mo Fresh recepten boekje.

En afgelopen zaterdag heb ik het concept Eten bij Mo Fresh gelanceerd. Mijn droom ‘het uitdragen van een gezonde mindset’ begint vorm te krijgen. Heeeel blij mee. Was dit gezonde etentje dan saai ? Zonder lekkeren dingen? Zonder chocolade (mijn eerste levensbehoefte)? NEEEEE natuurlijk niet. Wie mij kent weet dat niet natuurlijk niet zo is. Als chocolade mousse mijn favoriete toetje is en ook van mijn vriendinnen dan komt er gewoon heerlijke chocolade mousse op tafel maar dan net anders en gezonder. Dus chocolade mousse zonder suiker en zonder zuivel. Nieuwsgierig? Zie het recept. En bij de thee hebben we nog overheerlijke chocolade brownies op!! Jammer dat ik niet zelf chocolade kan laten groeien in mijn moestuin.

Ik ben er enthousiast over en deel daarom mijn recepten met jullie.

Een leuk artikel heeft me geinspireerd. Er stond in dat artikel dat lijnen en in 1 x 100% anders eten lastig is en vaak van tijdelijke aard en je daardoor dus je resultaat niet zult halen. Het is veeel slimmer om elke keer iets kleins te veranderen in je patroon. Bijvoorbeeld stel je eet elke dag een groot stuk chocolade. Dat je dit nu om de dag doet en dan de chocolade van 70/80% cacao. En dit doen je dan een paar weken en dan pas je weer iets anders aan. Op deze manier zijn doelen veel haalbaarder en kun je het volhouden. Dus…..

Eet in plaats van een paar keer per week een toetje, 1 x per week het goddelijke Mo Fresh chocolade mousse toetje waar je nu het recept van hebt.

Wat zou voor jou een eerste kleine stap kunnen zijn naar een gezondere mindset?