Vegetarische lasagna

Vegetarische lasagna

Ingredienten:
1 courgette
3 medium zoete aardappels
100 gram verse spinazie
1 el olijfolie
3 el plantaardige melk
Zout
Peper
Knoflookpoeder
Kruiden naar smaak

In stapjes:

  • Schil de zoete aardappels en snij deze in kleine blokjes. Laat ze zo 10-12 minuten koken in klein laagje water.
  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Schil de courget en snij in dunne plakjes.
  • Bak ze in een koekenpan in de olijfolie bruin aan beide kanten.
  • Stamp de zoete aardappel tot een puree. Voeg de plantaardige melk toe en de specerijen/kruiden naar smaak.
  • Maak in de ovenschaal een 1e laag van de courget. Doe als 2e laag de zoete aardappel puree. Doe daar vervolgens de spinazie over heen en de geitenkaas als garnering.
  • Doe dit ongeveer 12 minuten in de oven op 125 graden.

N.B. je kunt de courgette vervangen door aubergine.